Stap 2: Verzamelen materiaal

Als je in samen met de cliënt de onderwerpen hebt bepaald je dat nu uitwerken beeld, geluid en/of videomateriaal. Hiervoor ga je allerlei materialen verzamelen. Het is aan te raden om alle materialen uiteindelijk in één map op de computer op te slaan zodat je niet telkens hoeft te zoeken naar je bestanden als je ze in het beheer gaat samenstellen tot een Digitaal Levensboek.

Foto’s:

icoon met cameraJe kunt met een digitale camera foto’s maken maar je kunt ook papieren foto’s inscannen om digitaal te maken. Ook kun je eenvoudig naar geschikte afbeeldingen zoeken op het internet. bijvoorbeeld door gebruik te maken van google afbeeldingen  klik hier

Audio:

luister icoonIn het levensboek kun je via de website “live” een verhaal of liedje opnemen. Je kunt ook audio van bijvoorbeeld een CD halen of een geluidsbestand van het internet downloaden. Zorg wel dat het geluid in mp3 bestand is. Is dit niet het geval kun je altijd met software een bestand omzetten in mp3.

Video:

video icoonJe kunt  filmfragmenten van bijvoorbeeld een videocamera gebruiken. Zorg wel dat de bestanden niet te groot zijn omdat ze anders moeilijk via het internet te laden zijn. Het eenvoudigste is om een youtube filmpje toe te voegen. Je hoeft dan alleen maar de weblink van het filmpje te hebben. Als je die als tekst bewaard kun je die later eenvoudig in het beheer  toevoegen.

 <– terug naar stap 1: inhoud bepalen                 naar stap 3: levensboek samenstellen  –>